Facultatea de Management În Producție și transporturi

Universitatea politehnica timișoara

Noutăți

 •  Anunț anii II-IV privind începerea anului universitar, săptămâna 1,

  Dragi studenți și cadre didactice,

     Deoarece numărul de cazuri Covid-19 a crescut duminică la peste 6/1000 în Timișoara, conform regulamentului și a anunțului de astăzi a domnului Rector, săptămâna 1 a anului universitar începe online complet și pentru anii II-IV licență, deci intrăm în scenariul 2. 

  Orarul afișat rămâne valabil, în afară de orele din slotul online, care nu au sens în aceste condiții.

     În cazul în care vor fi cereri din partea profesorilor, aceștia se vor putea întâlni fizic cu studenții anului II pentru organizarea activității didactice, fără a se pune prezența. Vom anunța dacă există astfel de cereri în timp util.

      Luni se va lua o decizie la nivelul UPT pe care o vom anunța și noi pe site.

     Hotărârea privind activitatea din următoarele săptămâni se va lua până la sfârșitul primei săptămâni.

     Anul I participă luni la deschidere fizic, urmând să intre și ei în online după aceea.

    Anunțuri suplimentare privind anul I se vor face la deschidere.

  Succes tuturor în noul an universitar!

  Decanat FMPT

 • Modul de desfășurare al activităților didactice, pe durata semestrului I al anului universitar 2021-2022. În  Hotărârea de Senat nr.155/16.09.2021  se găsește ”Procedura privind modul de desfășurare a activităților didactice în cadrul Universității Politehnica Timișoara, pe durata semestrul I al anului universitar 2021-2022”.

 •   Deschiderea anului universitar 2021/2022 la master, anul I, va avea loc luni pe Zoom, 27.09.2021, ora 17.00. Pentru conectare Click AICI (sau link-ul este https://upt-ro.zoom.us/j/96099575098)
 • Orarele pentru toți anii de licență (IM I-IV și AP I-III), anul universitar 2021-2022 se găsesc AICI

 • Orarele pentru toți anii de master, anul universitar 2021-2022 se găsesc AICI.

     Deschiderea anului universitar 2021-2022 pentru anul I licență, va avea loc luni, 27.09.2021, în amfiteatrul A0 (strada Remus, nr. 14), după cum urmează:

 • ora 12.00, grupele 1, 2, 3 IM

 • ora 13.00, grupele 4, 5 IM și grupa 1 AP

 • Grupele se găsesc AICI.

 • Decanii și tutorii de ani se găsesc AICI.

 • Studenții sunt rugați să ajungă și să intre în facultate pentru deschiderea anului doar la ora programată pentru grupa din care face parte fiecare, pentru evitarea aglomerării, și cu respectarea indicațiilor vizuale și verbale! Intrarea în incinta facultății se face doar pe poarta laterală a clădirii, iar în Amfiteatrul A0 se intră din curte (amfiteatrul este localizat în cladirea din spate).
 • Procedurile privind Covid-19 se găsesc AICI.
 • Accesați secțiunea NOUTĂȚI pentru diferite informații!

Inginerie și Management la Universitatea Politehnica Timișoara

Managementul este un domeniu esențial în inițierea și bunul mers al unei afaceri, instituții de stat sau ONG, a firmelor de producție sau servicii. Analiza și îmbunătățirea proceselor care au loc în interiorul unei companii, creștera productivității angajaților și calitatea produselor finite, pentru toate acestea  este nevoie de un specialist bun în Inginerie și Management.


Specializarea Inginerie și Management oferă de informații generale de inginerie și economie, cu accent pe cele despre management. Așadar, vei studia în primii ani câteva materii ce țin de ingineria mecanică, electrică, construcțiilor și cea chimică, apoi materii de macro și micro economie, bazele contabilității și drept economic. Ulterior, vei învăța și discipline de tipul: marketing, bazele managementului, managementul calității, inginerie economică, ingineria valorii, managementul resurselor umane, managementul producției şi operațiilor, ș.a.

Domeniile în care te poți angaja după absolvirea facultății sunt foarte variate: începând de la manager al propriei afaceri, până la consultant pe probleme de management la firme multinaționale, manager în diverse instituții locale sau internaționale, inginer pe probleme de calitate, in domeniul ingineriei industriale, al logisticii sau marketingului.

ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ

  Programul de licenţă în specializarea Administraţie Publică își propune ca obiectiv să formeze noua generaţie de funcţionari capabili să lucreze în interesul cetăţeanului european, atât în spaţiul intern, cât şi dincolo de graniţele României. 

Încă de la debut, acest program de studii a urmărit să asigure o pregătire socio-profesională de înaltă calitate tuturor celor care doresc să îşi construiască o carieră în structurile administraţiei centrale şi locale (Prefecturi, Consilii Judeţene, Primării, Direcţii ale Finanţelor Publice şi Controlului Financiar de Stat, Garda Financiară, Curtea de Conturi, Case de Pensii, Agenţii de Ocupare a Forţei de M uncă etc), precum şi în compartimentele de specialitate din cadrul companiilor publice.